Valóban kedvező árú kézfertőtlenítőt vásárolok?

A WHO ajánlásában az szerepel, hogy a COVID-19 vírus elleni védelem egyik fontos pillére a megfelelő kézhigiénia, amely az ajánlás szerint alkohol tartalmú folyékony szappan használatával érhető el. Számtalan esetben azonban nincs lehetőség folyóvizes kézmosásra: bevásárláskor, utazáskor, a munkahelyen vagy akár a pénz számolásakor. Ezért használunk kézfertőtlenítő géleket. A járvány kirobbanását követően a kézfertőtlenítő gélek eltűntek a gyógyszertárak, üzletek, drogériák polcairól a megnövekedett igények, az alapanyag, illetve csomagolóanyag hiány következtében.


Az utóbbi 1-2 hétben egyre több alkohol esetleg hidrogén-peroxid tartalmú kézfertőtlenítő készítmény került forgalomba, a termékekben található alkohol elpusztítja a kéz bőrén megtapadt kórokozókat, de eközben feloldja a bőrt védő hidro-lipid réteget. A gyógyszertárakat ezért egyre többen keresik fel a száraz, kirepedezett kézbőr miatti panaszokkal.


Az alkoholt és különösen a denaturált alkohol tartalmazó kézfertőtlenítők rendszeres használatával járó kellemetlen mellékhatások miatt számtalan esetben szükséges megfelelő bőrregeneráló kézkrém alkalmazása. A panaszokat csökkentő megfelelő minőségű krémek akár 3-4000,-Ft-ba is kerülhetnek. ezzel is drágítva a maszkok, a védőkesztyűk, vitaminok szükséges beszerzése miatti amúgy sem csekély prevenciós költségeket.

Korán sem biztos tehát, hogy az a kézfertőtlenítő gél az olcsó, amelyet kedvezőbb áron tudunk vásárolni. Érdemes a termék összetevői felől tájékozódni, és olyan kézfertőtlenítő terméket választani, amely lehetőség szerint bőrregeneráló hatású anyagokat is tartalmaz (pl. aloe vera, xantán), vagy akár természetes fertőtlenítő anyagokat is (pl. teafa olaj, citrom olaj)

A megfelelő gyógyszertári minőségű kézfertőtlenítő termék kiválasztásával csökkenthetőek a későbbi ráfordítási költségek a korona vírus elleni védekezésben.


40 megtekintés
webpatikalogo (1).png